Altres formes de definir la dansa

Imatge“Ballar és deixar que la música transformi el teu cos en poesia on cada moviment és una paraula”.

Sovint, les cites que més ens agraden són les que extraiem de llibres de lectura, de cançons o de poemes, o bé  són cites de personalitats famoses i conegudes com filòsofs, grans escriptors, etc.

Tot i això, en el nostre dia a dia ens trobem amb milers de frases dites per aquelles persones més properes a nosaltres que ens poden arribar a cridar l’atenció i, fins i tot fer-nos sentir alguna cosa més que una emoció . Aquest és el cas de la cita que he volgut compartir avui amb tots vosaltres a través d’aquest bloc.

Cal destacar que el fet d’haver triat aquesta cita i no una altra em permet obrir-me i mostrar-me una mica més com sóc jo, ja que té a veure amb una de les meves activitats preferides que practico amb freqüència i que m’arriba a omplir de tal manera que em costaria acostumar-me a viure sense ella, si més no la trobaria a faltar: la dansa.

En primer lloc, si prenem com a referència el seu significat la dansa consisteix en l’art o tècnica de ballar, és a dir, en un conjunt de moviments que es realitzen amb el cos seguint el ritme de la música. No obstant, per a mi no es redueix a una simple definició com aquesta sinó que és molt més. El ball és una eina d’expressió de la personalitat de cadascú, és una forma d’alliberar tensions i és una manera d’evadir-se de la realitat que et permet no pensar en res més que no sigui la relació entre els passos que es van realitzant, l’espai i el teu cos.

En segon lloc, i aquest és el context en el qual va sorgir la cita, actualment l’escola de dansa a la qual assisteixo està preparant el festival de final de curs que cada any realitza. Davant la pressió per la falta de temps, els nervis i les llargues hores d’entrenament, les classes resulten cada cop més dures i els professors exigeixen més als seus alumnes, de manera que aquestes paraules dites per la directora de la mateixa escola ens van relaxar i ens van fer recordar que el més important no és que tot surti a la perfecció, sinó sentir allò que estàs fent i sobretot gaudir-ho.

La cita en sí, és una definició del concepte de dansa però no literal ni el que s’acostuma a sentir, com el que jo he definit unes línies més amunt. És un sentit de caire més emocional i expressiu en el qual es compara el cos del ballarí amb la poesia, de manera que cada pas que es al ritme de la música esdevé una paraula. Al mateix temps, està relacionant dos tipus d’art completament diferent entre ells: la poesia i la dansa. Tot i això, totes dues són formes d’expressió ja sigui a través de la paraula com del moviment, per tant, podríem dir que hi ha una transformació de l’expressió verbal pròpia de la paraula, en no verbal a través dels moviments del cos, com bé ho serien els gestos.

Finalment i a mode de conclusió, m’agradaria dir que que la dansa és una forma de comunicació tant vàlida com ho és la paraula. De manera que en l’expressió i la comunicació tot s’hi val.

*Publicat per Mariona Monroig

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en 6. Edat moderna. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s